Minister Homans reikt ambassadeurschap maatwerkbedrijven uit aan Picanol in Ieper

Redactie KW

Picanol Group werkt al 50 jaar samen met maatwerkbedrijf Westlandia en kreeg hiervoor de titel Ambassadeur Maatwerkbedrijven.

Groep Maatwerk, de koepel van sociale ondernemers in Vlaanderen, reikt het ambassadeurschap maatwerkbedrijven uit aan Picanol Group uit voor zijn langdurige en duurzame samenwerking met de sector. Minister van Sociale Economie Liesbeth Homans mocht woensdagnamiddag de titel officieel overhandigen. Ze creëerde 500 bijkomende plaatsen binnen de maatwerkbedrijven en voorzag de afgelopen twee jaar ruim 12 miljoen euro investeringssubsidies voor de maatwerkbedrijven.

“Vandaag zijn er al 22.000 werknemers met een handicap aan de slag in de maatwerkbedrijven, waar ze volwaardige en kwalitatieve tewerkstelling kennen”, aldus Liesbeth Homans. “Dat zijn ook 22.000 paar handen, die beschikbaar zijn voor de uitvoering van allerlei soorten opdrachten voor reguliere bedrijven. Opdrachten waar bedrijven op onze reguliere arbeidsmarkt nauwelijks nog mensen voor vinden. Uitbesteden aan maatwerkbedrijven vormt zo een antwoord op de krapte op de arbeidsmarkt. Ongeveer een op de twee industriële bedrijven werkt al samen met een maatwerkbedrijf. Opdrachten die zonder maatwerkbedrijven mogelijks naar lageloonlanden zouden verdwijnen.”

Minister Homans reikt ambassadeurschap maatwerkbedrijven uit aan Picanol in Ieper

Een van deze reguliere bedrijven is weefgetouwenproducent Picanol Group in Ieper. Zij werken al meer dan 50 jaar samen met maatwerkbedrijven. “Vandaag worden meer dan 200 werknemers van de maatwerkbedrijven ingeschakeld in ons productieproces”, zegt gedelegeerd bestuurder van Picanol Group Luc Tack. “Zij zorgen onder andere voor de integrale en just-in-time afwerkingen van de kabelbomen van de weefmachines. Op die manier vormen zij een verlengstuk van Picanol Group. Ook wat betreft technologische innovatie staan de maatwerkbedrijven heel ver. Vandaag kijken wij naar hen voor de manier waarop ze erin slagen mensen in te schakelen in de industrie 4.0. Hoe zij technologie inzetten om jobs leefbaarder te maken, dat is indrukwekkend.”

Picanol Group werkt al sinds 1968 samen met maatwerkbedrijf Westlandia uit Ieper. Jaarlijks worden door Westlandia ongeveer 10.000 kabelbomen gemonteerd. Ook maatwerkbedrijf Mariasteen uit Gits werkt al 35 jaar samen met Picanol Group. Zij vervaardigen de verpakkingsmaterialen voor Picanol Group en maken houten bodems waar de weefmachines op staan tijdens de verzending naar de klant.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier