Milcobel schenkt Moorslede 25.000 euro voor renovatie van zwembad Amfoor

Redactie KW

De firma doet dat in het kader van hun charter Duurzaam Ondernemen, weet burgemeester Ward Vergote van Moorslede.

Het zwembad van Moorslede wordt in het najaar gerenoveerd. Vier gemeenten – Moorslede zelf, maar ook Staden, Zonnebeke en Langemark-Poelkapelle, waarvan scholen in Moorslede komen zwemmen – betalen elk een deel van de kosten. Die samenwerking overtuigde bovendien de Vlaamse overheid om ook nog eens 1.167.000 euro subsidies toe te kennen voor de renovatie.

“Na het vinden van steun bij de gemeenten ben ik onverdroten verdergegaan met mijn zoektocht naar bijkomende middelen”, klopt burgemeester Ward Vergote zich op de borst. “De idee om bedrijven aan te spreken om de gemeente bij te staan bij de renovatie en exploitatie speelde al langer in mijn hoofd. Het resultaat hiervan is nu dat de grootste werkgever van onze gemeente op de kar is gesprongen. Om te beginnen zal Milcobel vanaf 2015 jaarlijks 5000 euro sponsoren, vijf jaar lang. Zij willen daar momenteel niets voor in return. Deze beslissing van Milcobel kadert in hun ondertekening van het charter Duurzaam Ondernemen (POM).”

De burgemeester hoopt dat andere bedrijven nu ook nog zullen volgen. “Zo wordt de renovatie en exploitatie beetje per beetje draaglijker voor een gemeente als Moorslede”, besluit hij.

Voor wat, hoort wat?

Ivy Lefevere, plantmanager van de kaasfabriek in Moorslede, geeft tekst en uitleg. “Twee maand terug kwam het gemeentebestuur aankloppen. Wij bezitten en onderschrijven een charter duurzaam ondernemen. Eén van de actiepunten is aandacht voor de kwaliteit van de leefomgeving en de mensvriendelijkheid. Veel werknemers van onze sites in Moorslede en Langemark maken gebruik van het zwembad en daarom wilden we het initiatief ondersteunen. Als onderneming wilden we iets terugdoen voor de maatschappij”, zegt Ivy Lefevere.

Veel gemeenten vroegen tegenprestaties onder de vorm van korting voor het schoolzwemmen. “Dat hebben wij niet gedaan. De steun is van harte gegeven. Na overleg zou een reclamepaneel voor onze Bruggekazen in het zwembad wellicht kunnen. Binnen het bedrijf hebben we acties lopen rond energie. Het personeel zou kunnen beloond worden met zwembeurten. Dat zijn mogelijke pistes die later zouden kunnen bewandeld worden.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier