Mik Deraeve maakt comeback met bedrijf in Roeselare

Van links naar rechts hebben we Davy Beke, Mik jr Deraeve, Mik Deraeve en Julie Deraeve. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Mik Deraeve doet opnieuw in veiligheidskledij. De man achter Midera destijds engageert zich in het bedrijf van zijn zoon. Binnenkort plannen ze een gloednieuw bedrijfsgebouw van 8.000 vierkante meter.

Mik Deraeve zal voor altijd bekend blijven als founding father van Midera, oorspronkelijk een Roeselaars bedrijf dat zich specialiseerde in veiligheidskledij en -materiaal. Maar na een onverkwikkelijke soap die zijn gelijke niet kende, verdween Mik van het toneel.

“Begin 2013 startte mijn zoon Mik jr. samen met zijn vennoot Davy Beke een joint venture op met het Tsjechische Cerva, één van de allergrootste wereldspelers op het gebied van veiligheidsartikelen. Davy en Mik jr. hebben samen met Cerva hier in Roeselare Cerva Belgium opgericht. Eerst zaten ze in een showroom met bijhorende loods in de Zwaaikomstraat, maar onlangs hebben mijn vrouw Martine Verstraete en ik beslist om een gloednieuw bedrijfsgebouw van 8.000 vierkante meter te bouwen in de Populierstraat. Dat is een investering van vier miljoen euro”, vertelt Mik.

Vennoot

“En ik stap vanaf dit jaar mee in het Cerva-verhaal. Ik word eveneens vennoot en zal samen met Davy, mijn zoon en onze medewerkers Cerva Belgium aansturen. Waarom ik dit doe ? Omdat veiligheidsartikelen echt wel mijn core business zijn. Ik heb 30 jaar expertise opgedaan in deze branche en ik stel die graag ten dienste. Davy en Mik jr. zijn gestart vanuit een oud gebouw van 300 vierkante meter en draaien na drie jaar een omzet van bijna 3 miljoen euro. En de prognose voor 2016 is een omzet van meer dan vijf miljoen euro. In het nieuwe gebouw komen de logistiek en opslagruimte van Cerva Belgium.”

(PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier