Middelkerke wil Calidris uitbouwen als jeugd- en sportsite

Redactie KW

Het Middelkerkse gemeentebestuur wil het imago van Westende-bad voor de actieve recreant en boost geven.

Het gemeentebestuur hoopt dit te kunnen doen door van de Calidrissite een multifunctionele jeugd- en sportsite te maken. Het gemeentebestuur is op zoek naar een erfpachter die een gedeelte van de site wil ontwikkelen en uitbaten.


“De Calidris is gelegen op een heel unieke locatie midden in het duinengebied en bovendien op amper 200 meter van het strand. Er loopt een verbindingsweg naar het strand en ook het watersportcentrum De Kwinte is op wandelafstand” zegt burgemeester Janna Rommel-Opstaele.

Het gebouw werd tot op heden veelal gebruikt door verenigingen, maar daar komt nu verandering in. “We willen de site optimaal benutten en er een multifunctionele jeugd-, sport- en natuursite van maken. De mogelijkheden zijn legio, zo is er de mogelijkheid om er een natuureducatief bezoekerscentrum in te realiseren of teambuldingevents of zeeklassen in te richten. Het grote voordeel is dat er bij alle een ondersteunende verblijfsaccommoatie mogelijk is” legt de burgemeester uit.

Toeristische meerwaarde

Het grote doel is om van de site een toeristische meerwaarde te maken voor actieve recreanten en watersporters die aansluit op het reeds bestaande imago van Westende-bad. Enkel de chiro en IKWV, Intercommunale Kustreddingsdienst krijgen nog een onderkomen in de Calidris. De andere verenigingen krijgen een ander onderkomen, hetzij in een van de 23 volledig uitgeruste lokalen van het voormalige woon- en zorgcentrum de Ril in de Sluisvarstraat in Middelkerke, hetzij in een nieuwe gemeenschapszaal in de Essex Scottishlaan in Westende.

(PB)

>> Kandidaten voor de erfpacht kunnen contact opnemen met Daan Fossaert van het gemeentebestuur op het nummer 059/ 31 30 16.