Middelkerke is met de Dronkenput een nieuw biertje (in een scheef glas) rijker

Redactie KW

Hobbybrouwer Bart Verdonck heeft een nieuw volmoutbier klaar: de Dronkenput. Na zijn eerste goudblond biertje in 2014 presenteert Bart nu een donkerbruin degustatiebier met toetsen van zoethout en pure chocolade.

De man begon pas vier jaar geleden te brouwen. Per toeval, nadat hij een brouwkit voor zijn zoon had gekocht maar die er door tijdsgebrek niet aan toe kwam. Bart Verdonck begon dan maar zelf te experimenteren. Hij bouwde een eigen brouwinstallatie op en kwam uiteindelijk ook bij de vroegere brouwerij Decaestecker in Woesten terecht. Gastbrouwers kunnen daar ook hun ding doen. De Middelkerkenaar brouwde er Dunekeun, en nu dus ook Dronkenput.

“In 1897 werd aan de Kapelstraat een reuzegrote betonnen bak gebouwd als waterreservoir”, vertelt hij. “Door de kracht van het stijgende grondwater kwam deze bak scheef te staan. Dat bleek dan weer toeristisch aantrekkelijk omdat de scheve muren, pijlers en hellende vlakken in combinatie met het horizontale wateroppervlak, evenwichtsstoornissen veroorzaakten. Kortom, de bezoeker krijgt het gevoel dronken te zijn.”

Bart koos dan ook voor een scheef glas, net zo scheef als de Dronkenput. Het biertje wordt te koop aangeboden in de horecazaken in de kustregio en in de lokale bierhandel.

(LC)