Michael Decruw neemt d’Hofstee in Beveren over van ouders

© (Foto SB)
Marlies Maddens
Marlies Maddens Freelance reporter

Na 20 jaar geven Eddy en Angela van restaurant d’Hofstee in Beveren de fakkel door aan zoon Michael Decruw. De zaak werd vernieuwd en met de hulp van hartsvriend en zaalverantwoordelijke Gilles, wil Michael d’Hofstee meer dan ooit op de kaart zetten.

Weinig Beverenaars die nog niet op het terras van Eddy Decruw en Angela Kelly gezeten hebben. Na 20 jaar nemen ze echter afscheid van hun restaurant d’Hofstee. Zoon Michael Decruw (23) neemt het roer over. Hartsvriend Gilles Sierens (23) zal daarbij aan z’n zij staan. Michael kreeg z’n liefde voor horeca met de paplepel ingegeven en al snel stond hij ook in de potten te roeren. De jongeman volgde een opleiding aan hotelschool Ter Duinen en deed ervaring op in sterrenrestaurants Hostellerie Le Fox in De Panne, Comerc 24 in Spanje en La Chèvre d’Or in Frankrijk.

Zijn ambitie is groot. “Een eigen zaak is altijd mijn ultieme droom geweest. Dit was een unieke kans die ik moest grijpen”, zegt hij. “Mijn ouders zijn in 1997 gestart met het restaurant en in 2011 hebben we hotel Ter Zuidhoek gebouwd. Na 20 jaar laten mijn ouders het restaurant dus aan mij over en zij zullen het hotel verder uitbouwen.” Eddy en Angela verdwijnen dus nog niet helemaal van het horecatoneel.

Eigen manier

d’Hofstee is een klinkende naam en heeft veel vaste klanten. Toch willen Michael en Gilles een eigen stempel drukken. Zo heeft Michael destijds een specialisatiejaar tot sommelier gevolgd. Iets wat je zal merken op de wijnkaart van d’Hofstee. “De naam d’Hofstee blijft, maar we gaan wel alles op onze manier brengen.”

De twee vormen na vijf jaar vriendschap een goed geolied duo. Meteen ook een van de redenen dat de twee enkele jaren geleden samen te zien waren in een culinair tv-programma. Michael neemt de keuken voor zich, Gilles de zaal. “We hebben alle vertrouwen in elkaar en kennen elkaars kwaliteiten. We willen van d’Hofstee een gezond draaiende zaak maken, waar gasten na een bezoek tevreden en voldaan terug naar huis kunnen vertrekken”, zegt hij. “In de verre toekomst is het ook de bedoeling om samen met mijn vriendin het restaurant uit te baten. Momenteel werkt ze nog in de horeca in het Limburgse.”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier