Mercedes Van Volcem pleit voor één etage ‘park & ride’ onder ‘t Zand in Brugge

Redactie KW

Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid Mercedes Van Volcem (Open VLD) vindt dat het parkeerbeleid voor de centrumparking Zand in Brugge aan herziening toe is.

“Maak van laag -1 de grootste ‘park and ride’-zone van het land”, pleit ze maandag in een persbericht. “Je moet er 1 uur gratis kunnen parkeren en over de middag anderhalf uur. Er is geen wachtrij om te betalen. Je kan vlot je boodschappen doen. Over de middag kan je gemakkelijker lunchen. Dat is goed voor inwoners, zelfstandigen én bezoekers.”

Brugge zit op een berg geld

“Dit ‘Easy come and go’-voorstel is goed voor de Noordzandstraat, de Smedenstraat en de Zuidzandstraat.” aldus van Volcem. “Wie plant om meer dan een uur te blijven neemt de -2,-3,-4 of -5. Dit stimuleert het kopen en ook de lunchcultuur in onze stad. Het vergemakkelijkt boodschappen doen. Een beleid waar inwoners, horéca en winkeliers tevreden mee zullen zijn. Blijf je langer op -1 dan de gratis termijn, dan is het duurder dan op de andere lagen.”

“Brugge moet iets doen. Brugge zit op een berg geld. Het gaat om een beperkte investering voor de aanpassingen. We kunnen dit financieren via het toekomstfonds,” besluit de Brugse politica.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier