Menen breidt industriezone LAR in Rekkem uit

© KD6
Redactie KW

De stad Menen gaat samen met projectontwikkelaar Global Estate Group haar 17 hectare op LAR-Zuid ontwikkelen.

In het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan staat al zo’n 15 jaar LAR-Zuid als uitbreidingszone voor de transportzone ingekleurd. De ontwikkeling kon echter niet gerealiseerd worden. Eerst was er sprake van een juridische procedureslag rond de uitbreiding van LAR-Zuid. Toen die stopgezet werd, bleek de Kortrijkse Open VLD/N-VA en SP.A-bestuursploeg net als de intercommunale Leiedal niet meer geïnteresseerd in de uitbreiding van LAR-Zuid.

Bestuur in zak en as

De CD&V/Open VLD en N-VA-bestuursploeg van Menen zat in zak en as, want zij waren wel voorstanders. De stad Menen heeft nu besloten om haar 17 hectare – LAR-Zuid is 30 ha groot waarvan 17 ha op Menens grondgebied en 13 ha op Kortrijks grondgebied – samen met een privéprojectontwikkelaar te ontginnen.

Gedupeerden krijgen vergoeding

Er wordt geen grond onteigend, maar door Global Estate Group aangekocht. De gedupeerden krijgen trouwens 2,5 keer het bedrag dat ze bij een onteigening zouden krijgen. De prijzen die Global Estate voor de bedrijfspercelen zal vragen, ligt rond de 90 euro per vierkante meter of zijn marktconform.

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier