Meerderheid personeel keurt sociaal plan bij Profialis goed

Redactie KW

Bij pvc-ramen- en -deurenproducent Profialis in Dentergem is woensdagochtend een akkoord bereikt rond het sociaal plan. Dat melden de vakbonden na de stemming. Profialis verhuist zijn activiteiten naar Frankrijk, met als gevolg dat 146 personeelsleden moeten uitkijken naar een nieuwe job.

Na lang onderhandelen kwam er dinsdagavond een ontwerp uit de bus, mede dankzij de aanwezigheid van CEO van de groep, die de gesprekken persoonlijk kwam deblokkeren. Het voorstel werd woensdag voorgelegd aan het personeel en 65 procent verklaarde zich akkoord. Het sociaal plan is dus aanvaard.

Het plan omvat een herstructureringspremie en een motiveringspremie voor de werknemers die blijven tot de sluiting. Daarnaast zijn er ook nog twee opties. Enerzijds bij ontslag: dan voorziet het akkoord onder meer een verbrekingsvergoeding, een sluitingsvergoeding en een begeleidingstraject. Werknemers die 55 jaar of ouder zijn, kunnen op brugpensioen. Anderzijds is er een optie voor vrijwillig vertrek. De verbrekingsvergoeding hangt dan af van de periode dat de werknemers nog werkzaam blijven. Als ze tot 1 juli werken bekomen ze de volle vergoeding.

Het vakbondsfront laat weten dat de vrachten opnieuw vrijgegeven zijn en dat iedereen opnieuw aan de slag is gegaan.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier