Rubriek Economie

Meer winst voor Roularta ondanks druk op print-reclamemarkt

22/08/16 om 11:00 - Bijgewerkt om 11:00

Roularta heeft in de eerste zes maanden van het jaar meer winst geboekt, ondanks dalende reclame-inkomsten bij gedrukte media en lanceringskosten.

Meer winst voor Roularta ondanks druk op print-reclamemarkt

Dat blijkt uit de halfjaarresultaten van Roularta Media Group. In het eerste halfjaar werd netto een winst uit voortgezette activiteiten gerealiseerd van 13,9 miljoen euro, of een stijging met vier procent. Voor de aandeelhouder gaat het om een stijging met 49 procent tot 14,7 miljoen euro.

De gestegen winst is te danken aan de lagere financiële kosten en belastingen. De ebitda-winst (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) lag met 19,9 miljoen euro immers 9,4 procent onder de cijfers van vorig jaar, als gevolg van vooral een daling van de reclame-inkomsten en nieuwe lanceringskosten voor bijvoorbeeld het e-commerceplatform Storesquare.be en de telecomtak Mobile Vikings.

Joint-ventures

Inclusief de joint-ventures steeg de omzet 1,2 procent tot 241 miljoen euro. Zonder die joint-ventures gaat het om een daling met 4,8 procent tot 143 miljoen euro. De omzet van de divisie gedrukte media zakte 3,9 procent tot 152,1 miljoen euro, als gevolg van dalende reclame-inkomsten. Reclame-inkomsten uit internet stegen evenwel met 12,8 procent. De divisie audiovisuele media zag de omzet 11,3 procent stijgen tot 89,4 miljoen euro. De inkomsten uit reclame bij de tv-en radiozenders stegen 4,9 procent.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!