Meer dan 3 miljoen kusttramreizigers afgelopen zomer, maar amper ongevallen

Redactie KW

De Kusttram heeft in de vakantiemaanden juli en augustus 3,7 miljoen reizigers vervoerd.

Dat is een toename van drie procent in vergelijking met vorig jaar. Dat meldt de openbare vervoersmaatschappij De Lijn maandagmiddag.

De Kusttram heeft er een goede vakantie op zitten, deels geholpen door de wisselende weersomstandigheden. “Die weersomstandigheden in juli en augustus hadden een positieve invloed op het aantal reizigers. Bij minder goede weersomstandigheden maken verblijfstoeristen immers graag een uitstapje”, klinkt het.

De verkoop van dagpassen en Kusttram-Pluskaarten steeg met respectievelijk zeven procent en zeventien procent. Vooral Plopsaland in De Panne, het Zandsculpturenfestival in Oostende en Sea Life in Blankenberge waren in trek. Op 21 juli en 6 en 16 augustus noteerde De Lijn meer dan 72.000 reizigers.

Geen ernstige ongevallen

De Lijn is ook verheugd dat er dit jaar geen ernstige ongevallen zijn gebeurd. “Dankzij alle inspanningen, ook op het vlak van infrastructuur en opleiding, vielen er deze zomer geen ernstige ongevallen te betreuren. De Lijn wil evenwel blijven werken aan de sensibilisatie van alle weggebruikers.”

Dit jaar werkte De Lijn een vernieuwde veiligheidscampagne uit om alle toeristen en bewoners van de kustgemeenten attent te maken op de Kusttram.

(Belga)