Meensesteenweg krijgt er boetiek voor avondkledij bij

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

In de Meensesteenweg 71 opende vorig weekend Bouchique de deuren, een nieuwe boetiek voor feest- en avondkledij voor dames.

De naam verklapt het al: bij Bouchique vind je kledij voor speciale aangelegenheden. “We leggen inderdaad de focus op feestkledij en avondkledij, enkel voor dames”, beaamt Hoshmand Nasseri, die Bouchique zopas samen met zijn vrouw uit de grond stampte. “Maar we bieden ook de bijhorende accessoires aan: dat gaat van sjaals over juwelen tot handtassen. En we hebben ook een beperkte collectie iets meer casual kledij, voor zij die hun feestoutfit iets meer down-to-earth willen houden.”

Nieuw in Roeselare

Hoshmand Nasseri heeft Perzische roots en woont in Gent samen met zijn vrouw en dochter, die er aan de universiteit studeert. Het gezin woonde een tiental jaar in Roeselare, Hoshmand kent de stad dus goed. “Ik wist dat hier nog geen winkel als deze bestond, dus zag ik hier een goede opportuniteit om met Bouchique te beginnen”, vertelt hij. “Voordien werkte ik ook al zelfstandig en had ik een zaak in Perzische handgeknoopte tapijten, maar die markt is niet meer zo interessant. En omdat mijn vrouw ook al jarenlang ervaring heeft in de verkoop van kledij, groeide het idee om een kledingzaak te starten. Ik ging op zoek naar een goede locatie, kocht een pand in de Meensesteenweg dat ik volledig renoveerde, en ging op zoek naar leveranciers.”

Eigen merk

Bouchique biedt avondkledij van verschillende merken, maar heeft ook een eigen kledinglijn. “We werken samen met enkele kleermakers onder de naam Bouchique en kunnen zo ons eigen merk op de markt zetten”, aldus Hoshmand. “Door rechtstreeks met hen samen te werken, kunnen we bovendien de prijs drukken. Bouchique staat dus garant voor feestkledij met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.”

Naast de collectie avondkledij biedt Bouchique op bestelling ook bruidskledij voor zowel dames als heren. “We hebben hiervan geen stukken in de winkel, maar overlopen dan met klanten de catalogus en bestellen zo de ideale stukken voor het bruidskoppel”, voegt Hoshmand nog toe. “Waar nodig worden de stukken ook op maat gemaakt.”

Vliegende start

Het openingsweekend van Bouchique was alvast een groot succes. “We hebben het hele weekend lang flink wat nieuwsgierige mensen over de vloer gehad en kregen tal van positieve reacties”, zegt Hoshmand. “Heel wat mensen zijn duidelijk blij met de komst van betaalbare feestkledij in Roeselare. Een goede start dus voor de zaak!”

Bouchique is open van 10 tot 18 uur én is ook open op zondag en feestdagen van 11 tot 17 uur; donderdag is sluitingsdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier