Maxim Dedeystere neemt Vishandel Vandenbulcke over in Kachtem

Maxim Dedeystere runt binnenkort de viswinkel in Kachtem. © Foto Frank
Redactie KW

Vishandel Vandenbulcke sloot vorig jaar de deuren. Stefaan Vandenbulcke en Heidi Denys kozen er na twintig jaar voor om hun zaak stop te zetten. Het pand werd te koop gesteld, in de hoop dat een andere vishandelaar er zijn intrek zou nemen. En die vonden ze in Maxim Dedeystere. In april opent vishandel Dedeystere uit Waregem er zijn tweede vestiging.

In Waregem staat Dedeystere al zestig jaar garant voor verse kwaliteitsvis. Het waren Alfons Dedeystere en zijn echtgenote Germaine Saubain die de winkel in 1955 oprichtten. Zij kwamen van de kust. Alfons en Germaine wisten dan ook waar ze topproducten konden kopen. “De basis voor een kwaliteitsaanbod”, weet kleinzoon Maxim, die zelf drie keer per week vis gaat inkopen op de Zeebrugse visveiling.

De derde generatie

Met Maxim Dedeystere (25) is de vishandel ondertussen aan zijn derde generatie toe. Na Alfons en Germaine namen zijn ouders de zaak over. Nu runt hij samen met zijn moeder Claudine Bracke de winkel in Waregem. Geen evidente keuze voor een twintiger die immobiliën en verzekeringen studeerde. Op zijn negentiende begon hij zich in te werken in de vishandel. Ondertussen staat hij als medevennoot met beide benen mee in de zaak. “We waren al enige tijd aan het zoeken naar groeimogelijkheden, maar uitbreiden in onze huidige vestiging in Waregem was niet mogelijk”, legt Maxim uit. “Een pand van een winkel met zo’n goede reputatie, waar dan nog eens alles voorzien is ook, is een geweldig mooie kans voor een jonge gast als ik.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier