Rubriek Economie

Mathieu Verrue (Kuurne): "Aanhoudende droogte zorgt voor extra uren op het veld"

23/06/17 om 10:59 - Bijgewerkt om 10:59

De landbouw kreunt momenteel onder de droogte die er heerst. De uitblijvende regenval dreigt dan ook voor heel wat landbouwers uit te draaien op een financiële ramp. Ook landbouwer Mathieu Verrue (23) houdt zijn hart vast als regenval de komende weken verder uit blijft gezien hij zijn gewassen nog nauwelijks ziet groeien.

Mathieu Verrue besloot in 2009 om als vierde generatie op rij binnen zijn familie de landbouwstiel in stand houden. Aanhoudende droogte zoals we deze momenteel kennen maakte, hij echter tot op heden zelden mee. Op zijn 25 hectare akkers staan momenteel diverse groenten in volle groei, al vallen de resultaten wat tegen. "De afgelopen weken werk ik zowat de klok rond om mijn akkers toch maar van een beetje water te kunnen voorzien", vertelt Mathieu. "Lang voordat de zon opkomt sta ik op om mijn bloemkolen, aardappelen, prei en nog enkele andere groentesoorten toch maar dat beetje water te kunnen bieden waar ze zo naar snakken, maar het is een ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!