Marsepeinmeester Anthony Lams krijgt HIB-label

Redactie KW

Anthony staat in België al langer bekend als meester in de marsepein.


Hij raakte na zijn opleiding tot bakker, patissier en chocolatier in de ban van marsepein. Anthony trok vier jaar lang naar Duitsland, de bakermat van de marsepein. Hier leerde hij de kneepjes van het vak. Hij werkte er in verschillende bakkerijen en werd elf jaar geleden zelfstandig.

Vandaag weet je als consument niet meer zeker was je koopt. Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. Die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers met het HIB-label. Het is voor de consumenten niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële. Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk om op te boksen tegen de concurrentie van industriële producten. De term ‘ambachtelijk’ is, in tegenstelling tot Frankrijk, in België niet beschermd.

Anthony Lams voldeed aan voldoende criteria om het Unizo-authenticiteitslabel in ontvangst te mogen nemen van Maarten Claeys en Martine Boydens, van Unizo Bredene.

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier