Marc Vandenberghe (ACV Metea) over sluiting Schlegel : “Sloeg in als een bom”

Redactie KW

De nakende sluiting is al het tweede sociaal bloedbad in 2 jaar. In 2012 moest BVBA Schlegel fors herstructureren met een collectief ontslag van 40 werknemers en het overhevelen van productielijnen naar andere filialen in Engeland en Spanje tot gevolg.


De verhoopte ommekeer bleef echter uit. “We zagen al langer dat de cijfers niet verbeterden maar toch kwam de intentie tot sluiting abrupt”, zegt Marc Vandenberghe van ACV Metea. “Toen we de mededeling kregen hebben we de personeelsleden meteen ingelicht. Velen onder hen vielen uit de lucht en het nieuws sloeg in als een bom. De werknemers gaan namelijk opnieuw, net zoals in 2012, een periode van sterke onzekerheid tegemoet en dat ligt emotioneel heel zwaar.”

De sociale onderhandelingen in het kader van de Wet Renault (de wet uit 1998 die een vaste procedure bij collectief ontslag voorschrijft, nvdr.) zijn alvast opgestart. “We hebben heel wat vragen en eisen voor de directie en zullen ons best doen om zo veel mogelijk uit de brand te slepen voor de werknemers”, vertelt Marc Vandenberghe van ACV Metea. “Alle mogelijkheden voor een goed sociaal plan worden onderzocht. Zeker is wel dat de huidige personeelsleden van Schlegel zich niet in een leeftijdscategorie bevinden waarbij het makkelijk is om aan een nieuwe baan te geraken”, vertelt Marc Vandenberghe van ACV Metea.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier