Marc Malysse, gewezen topman Sterima-Malysse, op 78-jarige leeftijd overleden

Redactie KW

Thuis in familiekring aan de Dam in Kortrijk, waar hij met zijn echtgenote Marie-Agnes Froyman nog maar enkele dagen woonde, is Marc Malysse, stichter en bezieler van de bekende firma Sterima-Malysse, maandag op 78-jarige leeftijd overleden. Hij was al een vijftal jaar ziek en is gestorven aan de gevolgen van longfibrose.

Marc Malysse is in Bissegem geboren als tweede van de zeven kinderen van Michel Malysse en Elisabeth Thoma. De ondernemende familie was eerst bedrijvig in de vlassector maar toen die begon te tanen, startte vader Michel een wasserij op. Die werd vanaf 1968 onder impuls van Marc en zijn broer Paul (die in 2014 overleden is) uitgebouwd tot het huidige Sterima-Malysse.

Het bedrijf, met hoofdzetel in Heule, is marktleider op het vlak van onder meer het wassen en verhuren van ziekenhuislinnen en het steriliseren van ziekenhuiskleding. Marc werkte van jongs af in het bedrijf en bleef actief tot 2004. Sindsdien bleef hij bekommerd om het reilen en zeilen van het bedrijf. “Het leven heeft mij veel gegeven” was zijn levensmotto dat op zijn rouwbrief te lezen staat. Het betekende ‘werken én genieten’.

Hij stond bekend als iemand die van ambiance hield en was door Jan en alleman graag gezien. In Bissegem heeft hij gezongen bij het vroegere Sint-Omaarskoor en in Menen was hij actief lid van de Lions Club.

Marc Malysse woonde tot voor kort in Wevelgem. Hij was vader van drie kinderen: Philippe (met Micheline De Maen, Wevelgem), Geert (met Sylvie Goddeeris, Rumbeke) en Steven (met Delphine Rigole, Sint-Eloois-Winkel). Hij had ook tien kleinkinderen. Naar zijn kinderen en kleinkinderen ging zijn allergrootste zorg uit.

De uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 2 juni om 11 uur in de Sint-Audomaruskerk in Bissegem.(NOM-Begr. Rigole)