Marc De Baets uit Dentergem lanceert als eerste in Benelux audiosysteem dat geluidshinder beperkt

Redactie KW

Het nieuwe systeem van het Londens bedrijf Martin Audio zorgt voor een minimale geluidshinder bij fuiven en festivals.

“Een internationale ontwikkeling die zo belangrijk is als de cd in zijn tijd”, vindt Marc De Baets van ARC-Productions. Als eerste in de Benelux vervangt het Dentergemse audio- en lichtbedrijf prompt al zijn conventionele apparatuur met de MLA Compact en Mini. Marc De Baets verkoopt en verhuurt professionele audio- en lichtinstallaties. Zo is hij onder meer de leverancier van het geluid op Boomtown, het pop- en rockfestival binnen de Gentse feesten.

Zone afbakenen

De Baets werkt met apparatuur van Martin Audio uit Londen die recent een ingenieus systeem lanceerden. “Het is in staat de sterkte en klank te programmeren voor alle aanwezigen, maar ook voor wie niet op het feestje is en thuis wil slapen”, zegt De Baets. Het komt er op aan de zone precies af te bakenen waar er al dan niet geluid gewenst is.

Marc ziet deze investering als een ideale oplossing om de strenge geluidsnormen na te leven. “Het geluid op openlucht buurtfeesten in de stad zal men perfect kunnen afstellen volgens de wetgeving en met een minimale geluidshinder.”

(EVWD/foto danny)