Marc Coucke koopt zich voor 50% in bij Groep Versluys

© belga
Redactie KW

Marc Coucke investeert een deel van zijn opbrengst van de verkoop van zijn bedrijf Omega Pharma aan Perrigo in de bouwfirma Groep Versluys van Oostende. Het gaat om 75 miljoen euro: 20 miljoen kapitaalsverhoging en 55 miljoen in aandelen.

Marc Coucke en Bart Versluys gaan samen 1500 appartementen neerpoten. Op termijn willen ze naar de grootsteden trekken. Coucke en Versluys zijn goede vrienden, beiden zijn ook sponsor van voetbalclub KV Oostende.

“Bart Versluys, die al vierde generatie is van het familiebedrijf, is een goede vriend van mij en ik volg het bedrijf al jaren,” licht de flamboyante miljardair woensdag toe. “Bart is perfectionist en daarmee heeft hij reputatie en know how opgebouwd. Groep Versluys biedt kwaliteit.”

Tientallen jobs

“We hebben elk 50% van het bedrijf. We zijn dus getrouwd, in goede en slechte dagen,” gaf Bart Versluys mee op de persconferentie woensdag. “Hoe dat is, weet ik niet precies, ik ben nog niet getrouwd geweest.”

Marc Coucke koopt zich voor 50% in bij Groep Versluys

Bart Versluys en Marc Coucke zijn beide sponsor van KV Oostende. Hier een foto uit 2013 waarbij ze toenmalig voorzitter Yves Lejaeghere flankeren.
© bvbb

Op termijn moeten de bouwplannen van Coucke en Versluys binnen de Groep Versluys “tientallen jobs” creëren, aldus Coucke. “Binnen de groep zelf tientallen, indirect via onderaannemers zal dit een veelvoud zijn.”

(OV/mlt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier