Man uit Ingelmunster proeft als eerste West-Vlaming de frikandel van De Romeo’s

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Merchandising: je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Met stip nieuw in de lijst: de Frikandel XXL van de Romeo’s, zeg maar ’35 centimeter puur genot’…

Vanaf dinsdag 14 februari – precies op Valentijn – start vleesproducent Vanreusel officieel met de verdeling van meer dan 300.000 Romeo’s Frikandel XXL, verspreid over duizenden frituren in heel België. De Frikandel XXL is 35 centimeter puur genot. Na het nieuwe album ‘Vrienden voor altijd’ staan De Romeo’s nu ook terug in de nationale belangstelling. Eén dag voor Valentijn bakten ze zelf de Romeo’s Frikandel XXL in Het Friethuis in Roosdaal, een frituur die al 50 jaar bestaat. De Romeo’s mochten ook frikandellen bakken voor hun collega’s-artiesten die waren afgezakt, waaronder Filip D’Haeze, Jetti Pallettie en Bart Herman.

Ook Ingelmunsternaar Christophe Lammertin was erbij. Hij was de eerste West-Vlaming die van De Romeo’s een Frikandel XXL ontving en die mocht oppeuzelen. “Amai, dat is wel een lange hoor”, lacht Christophe. “Ze is precies ook dikker qua omvang dan een gewone frikandel. Of het gaat verkopen? Alles wat De Romeo’s promoten, verkoopt heel goed.”

Man uit Ingelmunster proeft als eerste West-Vlaming de frikandel van De Romeo's

Een tip voor wie nog voor Valentijn geen cadeau aankocht : een Frikandel XXL. De partner zal er heel lang genot van hebben.

(PADI – Foto’s FODI)