Rubriek Economie

Maldegemse Verstraete IML opent productievestiging in de VS

10/10/16 om 11:25 - Bijgewerkt om 11:23

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. In België worden zestig extra mensen aangeworven.

Maldegemse Verstraete IML opent productievestiging in de VS

Verstraete IML, voor de helft nog in handen van de familie Verstraete, begon ooit als drukkerij maar specialiseerde zich in de productie van kunststof labels. Het bedrijf bedrukt etiketten of labels op kunststof die worden versmolten met de verpakking. Verstraete IML groeide uit tot wereldmarkleider in deze techniek van 'in mould labelling' of IML.

Het leverde Verstraete IML een sterke groei op. In tien jaar tijd verdrievoudigde het bedrijf in omvang. Vandaag werken er in de vestigingen in het Oost-Vlaamse Maldegem en Ursel 550 mensen. Door de groei gaat het bedrijf nu nog eens zestig extra mensen aanwerven, en komt de tewerkstelling in België zo uit boven de 600 werknemers, aldus Dieter Maes, business development en marketing manager.

Het bedijf gaat ook een productievestiging in de VS openen, in Clarksville (Tennessee). De opstart is er voorzien voor de tweede helft van 2017. Verstraete IML, voor 51 procent in handen van de Oostenrijkse verpakkingsgroep Constantia Flexibles, plant een investering van 20 miljoen dollar in de Amerikaanse vestiging. Er zullen 55 mensen aan de slag kunnen.

De opening van de Amerikaanse vestiging komt er om dichter bij de klanten te produceren. "De VS is vandaag goed voor 20 à 25 procent van onze omzet, en we kennen er een forse groei", legt Maes uit. Van de totale omzet van IML Verstraete komt overigens 36 à 37 procent van buiten de EU. De productieniveaus in de vestigingen in Maldegem en Ursel worden aangehouden, benadrukt men bij het bedrijf.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!