Maakt vroegere Pinguïn uit Westrozebeke binnenkort deel uit van wereldleider?

Redactie KW

Greenyard Foods, waartoe het vroegere Pinguïn behoort, en sectorgenoten Univeg en Peatinvest onderzoeken de mogelijkheid om een ‘combinatie’ te vormen tot een Belgische wereldleider in fruit en groenten. Dat hebben de drie bedrijven woensdag bekendgemaakt.

Een mogelijke combinatie van de drie zou een marktleider in fruit en groenten creëren met een gezamenlijke omzet van ruim 3,7 miljard euro, zo luidt het. Er zijn voorbereidende besprekingen aangevat. Het is nog niet duidelijk welke vorm de mogelijke combinatie zal aannemen, aldus Greenyard Foods-CEO Marleen Vaesen.

“Het creëren van een gecombineerde groep met verse en diepvriesgroenten en -fruit en groenten en fruit in conserven zal gunstig zijn voor telers, retailers, consumenten, medewerkers en aandeelhouders. Wij zijn ervan overtuigd dat maatschappelijke trends vragen om een meer holistische kijk op de groente- en fruitconsumptie”, aldus Hein Deprez, voorzitter van zowel Greenyard Foods, Univeg en Peatinvest. Ondernemer Hein Deprez is referentie-aandeelhouder van de drie bedrijven. Deprez Holding heeft 46,15 procent van de aandelen van Greenyard Foods in handen en de meerderheid van de aandelen Univeg en Peatinvest. Het zou ook om een Belgische wereldleider gaan. De beslissingscentra van de drie bedrijven liggen in België.

Een verdere aankondiging zal gemaakt worden ‘te zijner tijd, indien en wanneer nodig’, zo luidt het. Er is geen zekerheid over een overeenkomst of over de voorwaarden ervan.

Het beursgenoteerde Greenyard Foods is actief in de markt van diepvriesgroenten en conserven. De groep telt 2.200 medewerkers, met dertien productievestigingen in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Hongarije, en filialen en verkoopskantoren in vijf continenten.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier