Maaike Snaet haalt eerste plaats in ondernemerswedstrijd

Op de foto herkennen we van links naar rechts op de rij vooraan Kim Verschueren, Maaike Snaet, Elewijn Algoet, Rudolf Scherpereel, Joke Verbeke, en op de rij achteraan Fanny Leenknecht, Gwenn Dejaegere, Liselotte Delobelle en Jarne Debue. © ICK
Redactie KW

Vier winnende projecten kregen een forse financiële ondersteuning om hun zaak op te starten.

Winnaar Maaike Snaet met haar zaak Studio Stitch sleepte de hoofdprijs van 25.000 euro in de wacht. Op de tweede plaats eindigden Liselotte Delobelle en Gwenn Dejaegere met De Kleinkeuken. Zij mochten 20.000 euro in ontvangst nemen. Op de gedeelde derde plaats eindigden Jarne Debue met Déja-Vu Guitars en Elewijn Algoet met Furaro One. Zij ontvangen elk 10.000 euro steun.

“Vanaf september start ik mijn stoffenzaak met naaicafé op aan de hoek van de Diksmuidekaai en de Overleiestraat”, aldus Maaike Snaert. “Met workshops, naaimachines en vooral veel kleurige stoffen sta ik ter beschikking voor wie wil (leren) naaien. Met de prijs zal ik de zaak luxueuzer gaan inrichten en exclusieve stoffen aanbieden aan de klant.”

Naast het financiële luik worden de winnaars ook nog drie jaar lang intensief gecoacht

Naast het financiële luik worden de winnaars ook nog drie jaar lang intensief gecoacht om hun startende zaak te versterken en krijgen ze ook een netwerkproject op maat van Voka. Schepen van economie, middenstand en ondernemen Rudolf Scherpereel : “Deze drie jaar van opvolging is ook de sterkte van deze ondernemerswedstrijd.”

Vorig jaar lanceerde stad Kortrijk de ondernemerswedstrijd Topzaak om nieuwe creatieve ondernemers naar Buda en Overleie aan de trekken. Vanavond mochten zes finalisten hun prijs komen ophalen. Twee finalisten, Fanny Leenknecht met koffiebar Fanny en Joke Verbeke met studio Theo mochten duizend credits in ontvangst nemen om zich met hun zaak verder te laten coachen.

(ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier