Ludieke zwemvliezenrace bij Q-Beach House Oostende

Redactie KW

Liefst 84 deelnemers hebben zich zondag bij Q-Beach ingeschreven voor de originele zwemvliezenrace. Die gaat over een afstand van 600 m met hindernissen, zoals een grote waterbak.

De mannen mochten eerst van start gaan en de wedstrijd werd met klank gewinnen door de 23-jarige Jochen Decoene uit Westende. De sportieve kerel, politieagent in Oostende, is dagelijks uren bezig met sport, vijn voorkeur gaat uit naar survival runs in binnen – en buitenland. Jochen won niet alleen een prachtige trofee maar ook een droomduikvakantie, acht dagen Kenia. De ereplaatsen waren voor Thomas Geerts (Overpelt) en Sam Kerkckhove (Oostende)

Bij de dames, die duidelijk meer interesse hadden voor de best verklede deelnemer, zagen we prachtexemplaren aan de start. Zoals Stefanie Vander Gracht uit Denderhoutem, die samen met collega’s en vriendinnen, in bruidsjurk deelnam, voor ze op 14 augustus in het huwelijk treedt. Bij de dames toonde Marije Verbeek uit Zwijndrecht zich de snelste. Deze 21-jarige dansfanate ging tot het uiterste en won de mooie droomreis naar Thailand. Tweede werd Linda Vandierwen uit Borgerhout, derde Bonny Kay uit Lochristi. De prijs voor de best verklede deelnemer ging naar Alexandra Hoogstoel uit Ronse. Zij koos voor ‘De verschrikkelijke Ikke’ en won daarmee een verwenarrangement in de suite van Q-Beach House.

De races werden gevolgd door een massaal opgekomen en zeer enthousiast publiek, dat genoot van het spektakel.

(FRO – foto’s FRO)