Luchthaven Oostende groeide sterk in eerste jaarhelft

Op dit moment neemt TUI alle passagiersvluchten voor zijn rekeningen op Oostende. © a-KW
Redactie KW

De regionale luchthaven Oostende-Brugge heeft in de eerste zes maanden van 2018 een dubbelcijferige groei neergezet, zowel op vlak van passagiers als wat vrachtvervoer betreft. Dat werd maandag vernomen bij de luchthaven.

Van januari tot en met juni kon de luchthaven Oostende-Brugge 167.705 passagiers verwelkomen, 14 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De luchthaven spreekt zelf van een van de sterkste eerste zes maanden in zijn geschiedenis.

Het topjaar was 2016, met meer dan 250.000 passagiers op zes maanden tijd. Maar dat had alles te maken met omgeleide vluchten na de terroristische aanslagen op Brussels Airport in maart 2016.

De uitbaters verwachten ook in het tweede semester groei. Het vakantieseizoen loopt goed en in het najaar opent VLM Airlines en eerste route (Manchester) vanuit Oostende.

Op dit moment neemt TUI alle passagiersvluchten voor zijn rekeningen op Oostende. Alicante, Malaga en Tenerife zijn de populairste bestemmingen.

Ook de cijfers voor de cargo zaten fors in de lift. In de eerste helft van 2018 werden voor bijna 12,5 miljoen ton aan goederen verhandeld, 22 procent meer dan een jaar eerder. Ook hier wordt verdere groei verwacht, want de Britse cargomaatschappij ANA Aviation kondigde begin juli een ‘comeback’ aan, nadat ze in 2014 Oostende had ingeruild voor Luik.

Het aantal vluchten op de regionale luchthaven steeg met 6 procent tot 11.595.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier