Luchthaven Oostende-Brugge heeft uitstekende maand achter de rug

De luchthaven Oostende-Brugge verwelkomde in juli 59.827 passagiers. © Luchthaven Oostende-Brugge
Redactie KW

De luchthaven van Oostende-Brugge mocht een recordaantal reizigers verwelkomen in juli.

De luchthaven Oostende-Brugge verwelkomde in juli 59.827 passagiers, een stijging van 15,7% tegenover. dezelfde periode in 2017. “Indien we de impact van de aanslagen op 22 maart op Brussels Airport uitsluiten, kunnen we spreken van een recordmaand aller tijden. Het aantal bewegingen steeg ook met 15,5% tot 2.893 in vergelijking met vorig jaar. Het vrachtvervoer kende een spectaculaire toename van 79,2% tot 1.835 ton tegenover juli 2017”, aldus een mededeling.

De groei in het aantal passagiers is voornamelijk te danken aan de populaire bestemmingen van touroperator TUI en het feit dat zij in Oostende ook hun allernieuwste B737-800max’en inzetten.

Extra passagiersbeleving

De grondige renovaties van begin vorig jaar hebben een volledige metamorfose teweeggebracht aan de vertrekhal. De vernieuwde hallen zorgen voor extra passagiersbeleving, veiligheid en comfort. Sinds april 2018 heeft Oostende er ook nog een tweede vertrekhal bij, Hall B, een nieuwe en gezellige ruimte waar families kunnen ontspannen en kinderen naar hartenlust mogen spelen. De Junior Club is een aparte speelzone voor kinderen en een uniek concept in België.

Bovendien worden tijdens de zomermaanden alle passagiers verwelkomd door Welcome! studenten van het Hospitality & Travel label van Securitas. “Hiermee willen we een onovertroffen gastvrijheid en een unieke reiservaring bieden aan onze reizigers”, klinkt het nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier