Logflow wil Nederlandse en Waalse markt veroveren

Eric Vandenbussche (managing director), Luc Forceville (director sypply chain projects), Geert Cosyn (director implementation projects) en Bart Kindt (director IT projects) (Foto EDW)
Redactie KW

Logflow, gevestigd in Lophem Gardens, langs de Heidelbergstraat, is in 2000 opgericht door Loppemnaar Eric Vandenbussche en de laatste jaren uitgegroeid tot een unieke speler in het logistieke landschap.

De zaakvoerder, Eric Vandenbussche, is geen onbekende in Zedelgem. Vanaf 1983 was hij schepen, bevoegd voor milieu en personeel. Na een periode van zes jaar, heeft hij er zijn sporen nagelaten. In zijn periode kreeg de gemeente Zedelgem, als eerste in Vlaanderen, een parel van een containerpark en kocht het gemeentebestuur in 1984 – zonder overheidssubsidies – voor het eerst een bos (12 ha 8 ca), het toenmalig bedreigde Merkenveld.

Na een tijdje te zijn weggeweest, is Eric Vandenbussche zich opnieuw in Loppem komen vestigen. Hij bouwde tot 2011 een uitgebreide referentielijst op van klanten in diverse sectoren. In de laatste vijf jaar heeft hij zich omringd met een vast team van ingenieurs met kennis van logistiek, automatisatie en IT. Dit zijn volgens Logflow de drie belangrijkste pijlers in de logistieke wereld van warehousing. De referentielijst werd verder uitgebouwd met klanten in binnen- en buitenland, zowel KMO’s als grote multinationals en recentelijk enkele overheidsbedrijven. “Momenteel telt Logflow 20 gedreven medewerkers”, legt managing director Eric Vandenbussche uit. “Het is de bedoeling verder te groeien om in 2020 een doel te bereiken en uit te breiden tot een internationaal team van 40 consultants. We hebben onlangs een tweede kantoor in Lophem Gardens aangekocht en er werd nu ook een Logflow Antwerpen in Zandhoven opgestart. Met Logflow zijn we een belangrijk logistiek adviesbureau voor warehousing in Vlaanderen. We hebben eveneens nog plannen om dit uit te breiden naar Rijsel.” (EDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier