Lobster Fish wordt na nieuwe overname absolute nummer één van de sector

Redactie KW

Het Deerlijkse familiebedrijf Lobster Fish neemt Lobster Palace uit Zelzate over en wordt daarmee de grootste speler in de ‘kreeftensector’.

De beide bedrijven zijn bekende invoerders van kreeften die op de Belgische markt verdeeld worden, met het accent op de betere groothandels, viswinkels en restaurants.

Het Zelzaatse familiebedrijf Lobster Palace was goed voor een jaarlijkse invoer van 40.000 kilogram kreeften en circa 800.000 euro omzet. Het bedrijf stond met zijn aanbod aan Oosterscheldekreeften en levende Canadese kreeften vooral sterk in de regio Gent en het hinterland richting de grens met Nederland. Lobster Palace bestaat meer dan 25 jaar en voerde onder impuls van de gedreven eigenaar Eddy Van Kenhove altijd een onafhankelijke koers. Het is de bedoeling om Lobster Palace meteen te integreren binnen de structuur en de organisatie van zijn nieuwe West-Vlaamse moederbedrijf. De knowhow van Eddy Van Kenhove staat garant voor een bewezen meerwaarde inzake kwaliteit.

Jaaromzet van 16 miljoen euro

Door deze partnership met Lobster Palace, is Lobster Fish nu de absolute nummer één van de sector. De familiale kmo, met thuisbasis in Deerlijk, is een specialist van zowel levende als diepgevroren schaaldieren (kreeften, oesters, coquilles, langoustines, krab, schelpdieren, garnalen, gamba’s en scampi’s) en fijne delicatessen zoals foie gras of truffels. Dankzij deze nieuwe overname zal Lobster Fish in de markt van de levende kreeften alleen al goed zijn voor meer dan 300 ton import. In totaal tekent Lobster Fish voor 1.200 ton aan geïmporteerde fijne voedingswaren en voor een jaaromzet van circa 16 miljoen euro.

Het familiebedrijf Lobster Fish van CEO Christof Malysse en zijn echtgenote Stephanie, is in de voedingsbranche één van de snelst groeiende kmo’s van het land, met 18 medewerkers. De kmo heeft naast zijn hoofdzetel en logistiek distributiecentrum in Deerlijk ook een vestiging op de Oude Vismarkt in Brussel.

(Karel Cambien)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier