Lo-Reninge pakt in 2015 uit met tentoonstellingen, poëzie en nieuwe fietsroute

Redactie KW

VVV Lo-Reninge maakte de plannen voor het komende toeristische seizoen bekend.

Naast de klassiekers zoals de beelden- en poëzieroute, is er ook ruim aandacht voor de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog.

“Zo is er op 8 mei in zaal Concorde in Pollinkhove een avond gepland rond ‘Het leven achter het front'”, zegt Geert Gombeir van VVV Lo-Reninge. “Miguel Bouttry vertelt verhalen en anekdotes en schetst de situatie voor, tijdens en na WO I in Pollinkhove en Lo-Reninge. Ook het verhaal van Paul Vandenbosch en zijn executie die plaatsvond in Pollinkhove komt aan bod.”

Van 11 juli tot eind september loopt in de Sint-Pieterskerk de tentoonstelling ‘Het lijden van een kerk’ met unieke beelden over de schade die de kerk tijdens de Eerste Wereldoorlog opliep en de wederopbouw ervan.

In het kader van ‘Schoon Boeren’ staat op zondag 12 april een fiets- en wandeltocht op het programma met geleide bezoeken aan twee landbouwbedrijven.

Tijdens de zomermaanden is er de traditionele beelden- en poëzieroute. Hiervoor wordt opnieuw samengewerkt met enkele kunstacademies. Het thema van de beelden- en poëzieroute dit jaar is papier. Langs de fietsroute Klavertjevier en de wandelroute Noordover zullen dan opnieuw tientallen beelden prijken van verschillende kunstenaars. In de kerk van Reninge is er een tentoonstelling met papieren kunstwerken.

Vreemde vogels en nieuwe website

De Smaakmarkt, een streekproducten- en ambachtenmarkt, vindt plaats op 31 mei. Datzelfde weekend, op 30 en 31 mei, wordt ook voor het eerst het ‘Weekend aan de Stroom’ georganiseerd en wordt de nieuwe fietsroute ‘Vreemde Vogels’ voorgesteld. Op 17 juli staat een concert van Pigeon met Katrien Verfaillie en Emile Verstraeten gepland in de Sint-Pieterskerk en op 21 augustus is er de tweede editie van Salut les Copains met Jan Desagher. VVV Lo-Reninge heeft sinds enkele dagen ook een volledige nieuwe website.

(KVCL)