Lisa De Clerck is Sommelier of the Year

Redactie KW

Op maandagavond 9 februari vond voor de zesde maal de uitreiking van de provinciale winnaars van ‘Sommelier of the year’ plaats.

De bekendmaking van de provinciale laureaten vond plaats in de toonzalen van Meyhui NV in Kortrijk. Zoals in nog vier van de elf provincies, werd ook in onze provincie een vrouwelijke winnaar gekozen: Lisa De Clerck. Zij is zaakvoerder en sommelier in ‘t Jong Gerecht in Brugge en deed haar stage in Hertog Jan in Brugge (inmiddels in Zedelgem). Lisa volgde een opleiding drankenkennis aan Ter Groene Poorte in Brugge.

De andere West-Vlaamse finalisten waren Gregory Van Acker (De Jonkman in Brugge) en Dries Corneillie (Hertog Jan in Brugge).

Uit de provinciale laureaten wordt de uiteindelijke winnaar gekozen, enerzijds door een culinaire jury van specialisten, en anderzijds stemmen de provinciale winnaars ook onderling voor elkaar (behalve voor zichzelf). Op 16 maart zal het resultaat van deze beide stemmingen de uiteindelijke winnaar aanduiden die de titel ‘Sommelier of the Year 2015’ mag dragen.

(EDB – foto BBM)