Leiestreek eert roodbruine biertradities opnieuw met ‘Rondje Roodbruin’

Redactie KW

Westtoer, Toerisme Leiestreek en vier brouwerijen zetten de biertradities in de kijker.

Op zondag 24 april openen de brouwerijen De Brabandere in Bavikhove, Omer Vander Ghinste in Bellegem, Rodenbach in Roeselare en Verhaeghe in Vichte hun deuren voor het publiek. Met de derde editie van ‘Rondje Roodbruin’ brengen de initiatiefnemers een eerbetoon aan de roodbruine bieren uit de Leiestreek.

“De West-Vlaamse bieren staan aan de top van het hedendaagse gastronomisch aanbod”, zegt gedeputeerde Franky De Block, tevens voorzitter van Westtoer. “Die biertjes worden wereldwijd geprezen. Op eigentijdse wijze ondersteunt Westtoer de rijke tradities. Er hangen ook enkele unieke verhalen vast aan de streekbieren. Het evenement Rondje Roodbruin is een perfect voorbeeld van hoe het brede publiek kan kennis maken met onze biertradities.”

Met de bus van brouwerij naar brouwerij

De vier brouwerijen zijn op 24 april open van 10 tot 18 uur. Elke bezoeker kan de bieren degusteren en kennis maken met het unieke verhaal van elke brouwerij. Om verantwoord te kunnen proeven, wordt er gezorgd voor gratis busvervoer tussen de verschillende brouwerijen. Daarnaast kunnen de fietsers met de knooppunten van het pas vernieuwde Fietsnetwerk Leiestreek de verschillende locaties perfect met elkaar combineren.

Tijdens Rondje Roodbruin wordt de nieuwe pocket voorgesteld, die het permanente ‘roodbruine’ aanbod bundelt. Dat gaat van ‘roodbruine’ fietsroutes op het nieuwe Fietsnetwerk Leiestreek tot recepten.

(PVH)