Leerkracht LO start massagepraktijk

Jeroen Catry (34) startte dit jaar met een massagepraktijk in zijn huis in de Duivekotestraat. (Foto EDB)
Redactie KW

Jeroen woont samen met Tine Declercq en hun kinderen Emma (7) en Kobe (4) in Bissegem. Hij is leerkracht lichamelijke opvoeding in sportschool Rhizo in Kortrijk. “Ik volgde ook een opleiding tot sportverzorger, waar massages een onderdeel van waren. Deze bijscholing is een beetje uit de hand gelopen en nu heb ik in bijberoep een massagepraktijk, waar ook sportverzorging gegeven wordt.”

Jeroen startte thuis een massagepraktijk op. “Ik doe massage voor sporters, maar ook pure relaxatie voor wie gewoon wat last heeft aan de nek. Ook voor spierversterkende oefeningen voor buik en rug kan je hier terecht.”

Provinciale badmintonselectie

Taping bij sportblessures en voedingsadvies voor sporters doet Jeroen ook. “Het zou mooi zijn mochten we hier, net als in Nederland, als sportverzorgers met kinesisten kunnen samenwerken in eenzelfde praktijk. Met mijn diploma kan ik in Nederland onmiddellijk met een briefje voor de mutualiteit aan de slag.”

Naast zijn werk als sportleerkracht is Jeroen ook actief in badmintonclub Lebad Kortrijk die in Heule traint. Hij is er bestuurslid en geeft er training aan eerste nationale en ook jeugdtraining.

Eén keer per maand traint hij ook de provinciale badmintonselectie. “Ik heb altijd competitie gespeeld en zou nog wel eens invallen, maar altijd competitie spelen zou te druk worden. Ik ben al snel 10 tot 12 uur per week bezig met badminton en speel ook muziek bij de concertharmonie Crescendo in Bissegem. Ik speel tuba en mijn vrouw dwarsfluit.” (EDB)

De massages en sportverzorging doet hij op afspraak.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier