Landuyt stuurt zijn kat naar debat, Unizo boos

Marc Schepers van Citydepot. (Foto FP)
Redactie KW

Tijdens een debat over stadsdistributie en het Citydepot dat Unizo gisteren in Brugge organiseerde, stuurde burgemeester Landuyt zijn kat.

“Schandalig dat hij een federale stemming over ‘godbetert’ achternamen belangrijker vindt dan cruciale beleidsthema’s in zijn eigen stad”, reageert een boze Unizo-voorzitter Christian Vanbesien.

Stadsmobiliteit en lokale economie zijn twee uiterst belangrijke thema’s in het Brugse stadsbestuur. Burgemeester Renaat Landuyt had dus zijn aanwezigheid bevestigd op een debat over het Citydepot, een gemeenschappelijk distributiecentrum aan de rand van de stad.

Tijdens het debat kwam Marc Schepers (foto) van Citydepot het project uitleggen en ging hij in discussie met de de lokale handelaars, verantwoordelijken van Unizo en mensen van de transportsector. Schepers slaagde erin om een en ander voor de handelaars te verduidelijken, maar de vragen over de beleidskeuzes van de stad en de kostprijs van het project voor het stadsbestuur bleven onbeantwoord. Want na het afzeggen van Renaat Landuyt, had de stad niemand anders afgevaardigd. Ook verantwoordelijke schepen voor lokale economie Hilde Decleer was niet aanwezig.

“Onbegrijpelijk en zelfs schandalig dat ons stadsbestuur niet de moeite neemt om de beleidskeuzes in stedelijke distributie en mobiliteit uit te leggen aan de eigen handelaars”, aldus voorzitter Christian Vanbesien. “Zijn achternamen dan belangrijker dan de leefbaarheid van de binnenstad? Het duidt meteen hoe belangrijk onze burgemeester de lokale handelaars vindt.”

(IN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier