Landbouwers strijden voor provinciale titel in echte ploegsport

Redactie KW

De plaatselijke Groene Kringgewest van Brugge organiseerde tijdens de Open tuindagen van het LTI een wedstrijd ploegen voor landbouwers.

Een getrainde jury oordeelde over het afgelegd traject en gaf punten op honderd. Bij deze unieke competitie streden landbouwers voor de provinciale kampioenstitel en een kwalificatie voor de nationale ploegwedstrijd.

Volgens Steffie Colpaert is De Groene Kring, een organisatie voor jonge landbouwers, niet gericht op fuiven maar eerder op het voeren van bedrijfsbezoeken. “Mensen tussen 16 en 35 zijn lid van onze organisatie. Zo trekken we elk jaar op buitenlandse studiereis om de land- en tuinbouw in het buitenland te gaan verkennen”, legt Steffie Colpaert uit.

Jurylid Luc Dewaele van het Belgisch comité stelt dat in samenwerking met De Groen Kring aan wedstrijdploegen wordt gedaan. “De ploegwedstrijd is een traditie die elk jaar terugkomt”, aldus Luc Dewaele. “In augustus en september worden dan de provinciale ploegwedstrijden georganiseerd waar de besten uit elke provincie geselecteerd worden om naar het Belgisch Kampioenschap te gaan. Daar kunnen ze zelfs doorstoten naar het Europees en Wereldkampioenschap ploegen. Vandaag 10 mei, organiseren we een provinciale ploegwedstrijd, waarbij de beste ploegers mogen deelnemen aan de nationale ploegwedstrijd”, aldus Luc Dewaele, die nauwgezet de tractors die hun voren door het land trekken, gadeslaat.

(Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier