Laatste videotheek in Oostkamp sluit de deuren

Redactie KW

Eind juli sluit videotheek ‘Video King’ na 28 jaar definitief de deuren.


Ooit waren er vier videotheken in Oostkamp. Drie daarvan zijn intussen verdwenen, maar uitbaatster Nancy Lagauw van videotheek ‘Video King’ in de Stationsstraat hield als ‘laatste der Mohikanen’ het hoofd boven water. De zaak ging 28 jaar geleden van start aan ‘t Zwarte Gat, maar verhuisde acht jaar later naar een nieuw onderkomen de Stationsstraat.

Sluiting onvermijdelijk

“Maar nu is de sluiting onvermijdelijk geworden”, vertelt uitbaatster Nancy Lagauw (51). “Ik had graag gestopt aan 30 jaar, maar dat zat er helaas niet meer in. De laatste jaren zijn de inkomsten fel geslonken omdat de meeste mensen hun films vanuit de zetel kunnen bestellen of gratis ontlenen in de bibliotheek. Met de nakende komst van Netflix (online videodienst die in Amerika bijzonder populair is, nvdr.) was het de hoogste tijd om er een punt achter te zetten. Weliswaar met spijt in het hart.”

Hoe het komt dat Video King zolang heeft kunnen standhouden? “We hebben destijds een zeer trouw cliënteel opgebouwd en velen van hen hadden nog geen digitale televisie”, gaat Nancy verder. “Ik sta mijn klanten ook altijd vol enthousiasme bij in de keuze van hun film. Velen vertrouwen op mijn filmkennis om een gepaste titel voor hen te kiezen. Voorts is ook het sociale contact een belangrijke factor geweest. Ik ben altijd zeer aanspreekbaar en sla graag een babbeltje met de klanten. Dat zal ik toch wel missen.” Toch ziet Nancy ook voordelen aan haar beslissing. “Mijn man en ik zullen nu eindelijk eens vrij zijn tijdens de weekends”, besluite ze lachend.

(AF)

>> Op zaterdag 2, zondag 3, zaterdag 9 en zondag 10 augustus houdt Video King een grote uitverkoop. Tussen 14 en 19 uur kan je er films tegen weggeefprijzen op de kop tikken. Het resterende materiaal wordt op zondag 14 september verkocht op de rommelmarkt in Oostkamp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier