Laatste pintjes getapt in café De Pelikaan in Dranouter

Redactie KW

Dit weekend werden de laatste pintjes getapt in de Dranouterse De Pelikaan. Het café gaat dicht omwille van verbouwingswerken en opent half april opnieuw, maar dan wel onder een nieuwe naam.

Die naam blijft voorlopig het grote geheim van de eigenaars Pieter Dierickx en Salima El Bakhali die nu goed een jaar geleden het café overnamen van Daniel Wittouck en Marie-Jo Pauwels. Ook cafébaas Ward Knockaert wil de nieuwe naam niet lossen.

Tot op heden was er weinig of niets veranderd aan het interieur van het Dranouterse dorpscafé. Maar daar komt nu wel verandering in. “We werken het café uit als themacafé”, zegt Pieter Dierickx. “Daar zal ook de nieuwe naam aan opgehangen worden. We zorgen voor nog meer comfort voor de klanten met een grotere caféruimte en een vernieuwd sanitair blok. Op de tafels liggen in het weekend dan ook menukaarten.”

Door de sluiting mist het café alvast de Borellefeesten van 21 maart en de doortocht van Gent-Wevelgem van 29 maart. “We hebben voor Borelle met de koer van het café een oplossing gevonden om toch zoveel mogelijk wandelaars te bedienen”, weet Pieter Dierickx. “Hadden we de werken nog wat langer uitgesteld, dan zagen we de zomer en het festival aan onze neus voorbijgaan.”

Met cafébaas Ward Knockaert werd het café druk bezocht door de jongeren. “Ook het vorig, iets ouder, cliënteel bleef komen”, weet Pieter Dierickx. “Ook naar de toekomst toe willen we deze gezonde mix behouden.”

(MD)