Rubriek Economie

Kust verwacht ook een goed pinksterweekend

02/06/17 om 16:09 - Bijgewerkt om 16:09

De kust verwacht dat er komend weekend 300.000 dagtoeristen zullen afzakken naar zee. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer na een rondvraag.

Kust verwacht ook een goed pinksterweekend

Na een sterk hemelvaartweekend, het sterkste hemelvaartweekend in jaren, ziet de kust het komende pinksterweekend opnieuw optimistisch tegemoet.

"Voor het komende weekend schat Westtoer op basis van de voorspellingen dat in totaal 300.000 dagtoeristen naar de Kust reizen. Op zondag worden 125.000 dagtoeristen verwacht. De verlengde weekends in het voorjaar zijn meer dan ooit topmomenten. Binnen- en buitenlandse vakantiegangers reizen het hele jaar door naar de Kust", aldus Franky De Block.

Ook de hotelsector kijkt vol verwachting uit naar komend weekend. "Hotels verwachten een bezetting tot 85 procent. Als het weer meezit dan noteert de sector zonder twijfel nog tal van last-minute reservaties", aldus Francis Bosschem van de vzw Kusthotels. De hotelsector is goed voor 13.000 bedden, en draagt dus ook bij tot de drukte aan zee.

Twee derde van de omzet van de kust wordt geboekt buiten juli en augustus, dus de verlengde weekends spelen een cruciale rol in het welslagen van het jaar.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!