Kust verwacht een goed verlengd weekend

© BELGA
Redactie KW

Ondanks een wisselvallig begin van de maand augustus, kijkt de toeristische sector aan de kust toch met goede verwachtingen uit naar het verlengde weekend.

Dat meldt het West-Vlaamse provinciebedrijf Westtoer donderdag na een kleine rondvraag.

Na een uitstekend voorjaar en een goede maand juli, is de tweede vakantiemaand door het kwakkelweer aarzelend gestart. Maar volgens Westtoer kan het verlengde weekend opnieuw zorgen voor een stevige opkikker. Op een gemiddelde 15 augustus gaan er 170.000 dagtoeristen naar de kust. Bovendien noteert de hotelsector voor komend weekend nu al een aardige bezetting, wat mits goed weer nog kan opgekrikt worden met lastminuteboekingen.

“Stralende zon gewenst”

Gedeputeerde van Toerisme en voorzitter van Westtoer Franky De Block wijst ook op de vele mogelijkheden aan de kust. “Uiteraard is een stralende zon meer dan gewenst, maar de kust heeft veel meer toeristische troeven. Het authentieke aanbod en de zomerevenementen zorgen voor een aangename vakantiesfeer”, aldus De Block.

De kust was ook wat ontzet door berichten als zou de zomer 2014 gedaan zijn. De voorbije dagen bleef het aan de kust vaak droog en zonnig, terwijl het binnenland af te rekenen kreeg met buien en grijs weer.

Wie twijfelt om een zomers uitstapje te plannen, kan altijd het weer bekijken via de applicatie via m.kustweerbericht.be.

(Belga)