Kurt vernieuwt aperitiefhuis in hartje Kortrijk

Kurt Vanderbeke op het terras van zijn zaak Pand Chablon. © JVGK
Redactie KW

Zaakvoerder Kurt Vanderbeke (53) legt enkele andere accenten in Pand Chablon aan de Kapittelstraat 1 in hartje Kortrijk.

“Het nachtcafé wordt retrodagcafé, open van 12 tot 19 uur, en we willen graag het ‘Aperitiefhuis met een ziel’ van Kortrijk worden”, duidt Kortrijkzaan Kurt. Pand Chablon, dat is de leuke antiekzaak Chat Noir met aan- en verkoop van brocante, snuisterijtjes en vintage in combinatie met tentoonstellingen, te gebruiken vergader- of winkelruimte voor workshops, een bar en een volière op het grote tuinterras. “Waar de wilde natuur in een eenvoudige bloembak groeit. Ik noem het graag een oase van rust“, knipoogt Kurt. “Ik hou van het authentieke in alles.” Kurt zet ook in op een assortiment alcoholvrije dranken. “Dat gaat van witte en rode wijn tot Ricard, gin en whisky.”

Speciaal wordt ook de ‘Anders dan Anders’-avond. “Dan zijn we langer open. Het is voor iedereen waar net geen hoekje af is, maar wel vreemd, raar en verkeerd is“, lacht Kurt. “In de zaak draaien we overdag jazzy muziek, funk en soul en muziek met accentjes naar Afrika. Warme muziek dus.” Pand Chablon is te vinden op Facebook. De zaak is gesloten op woensdag en donderdag.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier