Kursaal Oostende viert tiende verjaardag met gratis evenementen en opendeurdag

Redactie KW

Dit jaar bestaat het vernieuwde Kursaal 10 jaar, goed voor naar schatting 3,5 tot 4 miljoen bezoekers. Het jubileum kon men niet ongezien voorbij laten gaan en daarom worden de komende maanden de deuren wijd open gezet voor een aantal gratis evenementen en een feestelijk programma met ronkende namen.

Gwendolyn Nys, Jonas Schoonbaert, schepen Niko Geldhof en Peter Craeymeersch (directeur Toerisme) vieren mee tien jaar Kursaal Oostende. (Foto FRO)

Het Kursaal Oostende mocht in 2013, met 208 eventdagen, op jaarbasis, samen met het casino en de horecazaken, ongeveer 500.000 bezoekers verwelkomen. Voor 2014, met liefst 248 eventdagen, worden nog meer bezoekers verwacht. Voor Nieuwjaar staan er nog vier gratis evenementen op het programma om dat feestjaar te vieren. Zo komt Sinterklaas op bezoek in het Kursaal op 22 november van 13 tot 18 uur, is er een opendeurdag met gratis gidsbeurten in de catacomben, de loges en het auditorium met zijn technische snufjes op 30 november, voorziet men een Big Celebration Party in de Lounge (14 december) en komt er tot slot een retrospectieve rond de geschiedenis van het Kursaal, de artiesten en de verbouwingen. Die zal lopen van 20 december tot 4 januari 2015.

(FRO)