Kursaal Oostende strikt expo met honderdduizenden Lego-blokjes

Redactie KW

Het Kursaal pakt na een sabbatjaar opnieuw uit met een grote zomertentoonstelling.

Kursaal Oostende strikt expo met honderdduizenden Lego-blokjes


Na ‘FC De Kampioenen aan Zee’ en ‘The Human Body’ in 2011 en 2012 slaat ditmaal ‘The Art of Brick: Legoland’ zijn tenten op in de Delveauxzaal. Het Kursaal zet daarmee de traditie voort die drie jaar geleden werd gestart. ‘FC De Kampioenen aan Zee’, een tentoonstelling rond de decors van de populaire televisieserie, lokte in 2011 30.000 bezoekers naar het Kursaal. De opvolger ‘The Human Body’ was een jaar later goed voor meer dan 50.000 bezoekers. De succesvolle zomertentoonstellingen kregen in 2013 geen vervolg, maar daar komt deze zomer verandering in.

Kursaal Oostende strikt expo met honderdduizenden Lego-blokjes


Met ‘The Art of the Brick: Legoland’ strikt het Kursaal opnieuw een grote naam. De tentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaye trok al meer dan 1,5 miljoen bezoekers in Noord-Amerika, Australië en Azië, en was recent nog in Europese première in de Beurs van Brussel te bewonderen.

Kursaal Oostende strikt expo met honderdduizenden Lego-blokjes


Blikvangers waren onder andere een tyrannosaurus rex van zes meter lang en meer dan 80 000 blokjes, en een Legoversie van bekende schilderijen zoals ‘De Denker’ van Rodin, de ‘Venus van Milo’, ‘De Schreeuw’ van Edvard Munch. In het Kursaal van Oostende kan je straks 75 kunstwerken bestaande uit honderdduizenden Legoblokjes aanschouwen, verdeeld over een expositieruimte van 1.250 vierkante meter. De tentoonstelling richt zich op het volledige gezin, want er zal ook een Lego-speelzone voor kinderen voorzien zijn.Schepen van Toerisme Niko Geldhof (SP.A) bevestigt de komst van de ‘The Art of the Brick’. “We zijn heel tevreden dat dit familie-evenement naar Oostende komt. Deze zomertentoonstelling is een aanwinst voor het Kursaal en een mooie aanvulling op het al grote toeristische aanbod in onze stad voor zowel de Oostendenaars, de tweedeverblijvers, en de toeristen”, zegt schepen Geldhof.

Kursaal Oostende strikt expo met honderdduizenden Lego-blokjes


Met de Legotentoonstelling haalt de stad Oostende naast het zandsculpturenfestival opnieuw een toeristische topper binnen. Vorig jaar verhuisde ook Polé Polé al naar de badstad. De zomertentoonstelling ‘The Art of the Brick: Legoland’ opent op 2 juli en loopt tot en met 7 september. Tickets kosten 12 euro voor volwassenen, en 8 euro voor kinderen. Onder de vijf jaar is de toegang gratis. De tickets zijn vanaf vrijdag 10 uur te verkrijgen bij Toerisme Oostende en via Sherpa.

(DJ / foto DJ)