Kroegbaas Xavier De Bel tapt zondag zijn laatste pintjes in Dentergem

Redactie KW

Zondag tapt Xavier De Bel de laatste pintjes in zijn café Riva Club. Na tien jaar als cafébaas wil hij stoppen met een groot afscheidsfeest in het eeuwenoud etablissement.

Kroegbaas Xavier De Bel (40) geeft aanstaande zondag een afscheidsfeest in het eeuwenoud café Riva Club aan de Gottemstraat. Het zal net geen tien jaar zijn dat hij er achter de toog staat. “Na een jaar de zaak alleen te runnen, geef ik er de brui aan”, zegt hij. “Ik wil dit verhaal nog in schoonheid kunnen beëindigen.”

Eerder was hij samen met zijn partner, Tommie Mylle, negen jaar het gezicht van het etablissement dat in de ruime regio bekend staat als een ambiance-café. “Toen Tommie uit de zaak stapte, heb ik geprobeerd om de draad terug op te pikken”, klinkt het. “Maar dat is te zwaar voor mij alleen.” De snacks, die het duo serveerde, vielen weg en Xavier draaide de dag- én nachtshiften terwijl ze die vroeger verdeelden over hun twee.

Op 30 september loopt het contract af en moet Xavier het pand verlaten. “Ik ga een nieuw leven beginnen. Voorlopig trek ik in bij een goeie vriend in Roeselare”, zegt hij opgelucht. “Ik ga eerst op mijn positieven komen en kijk dan welke richting ik uit wil. Dat zal zeker niet in de horeca zijn.”

(evwd – foto evwd)