Kristof D’Hondt: “Gepersonaliseerde maatkledij”

Kristof D'Hondt in zijn zaak D'Longueville. © WD
Redactie KW

Waregemnaar Kristof D’Hondt (33) stampte negen jaar geleden zijn eerste van drie zaken uit de grond. Met D’Longueville, Dine & Cook en Business Tailoring is hij één van de tien finalisten van Creatieve Ondernemer 2015.

“Ik haatte school en vond werk in de bouw en vervolgens in de horeca. Dat werd mijn passie. Aangezien ik altijd interesse heb gehad voor kleding en mode, was het een droom om beide interesses in een eigen zaak samen te voegen. Met Dine & Cook was het zover. We ontwerpen voor tophotels en -restaurants kledij voor het personeel in functie van het interieur en de beleving die er heerst.”

Persoonlijke ontvangst

Vijf jaar geleden zag D’Longueville het levenslicht. “Heren kunnen bij ons terecht voor hoogwaardige Italiaanse maatkleding. Omdat ik ga voor kwaliteit, gekoppeld aan stijl en gemoedelijkheid, wilde ik een omkadering waar ik bezoekers en klanten op een persoonlijke manier kan ontvangen.”

“We serveren hen steevast een drankje, binnenkort zelfs onze eigen gin. In mei volgend jaar verhuizen we naar een villa met ruim 110 jaar historie. Die zal openen onder de naam Maison D’Longue-ville. Een hele investering, maar we proberen alles toch betaalbaar te houden voor de klant.”

Ten slotte is er nog Business Tailoring, vergelijkbaar met Dine & Cook, maar dan met kleding voor het bedrijfsleven.

(TVW)

D’LONGUEVILLE

Activiteit: verkoop van hoogwaardige maatkleding.

Aantal werknemers: 3.

Website: www.dlongueville.be.

Stemmen kan tot en met 18 oktober op www.creatieveondernemer.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier