Kris Peeters kruist de degens met Voka-bestuurder Jo Libeer bij TVH in Waregem

Op de foto een deel van de directie van TVH samen met minister Kris Peeters en Jo Libeer.
Redactie KW

Vlaams Minister van Economie Kris Peeters en Jo Libeer, gedelegeerd bestuurder van werkgeversorganisatie Voka, debatteerden dinsdag in het Waregemse bedrijf TVH.

Ook Dominiek Valcke, CEO Corporate Services TVH Group, nam deel aan het interactief debat. In het bijzijn van 100 bedrijfsleiders en onder het toeziend oog van wetstraatjournalist Marc Van de Looverbosch.

Vlaamse ondernemers krijgen heel wat uitdagingen voorgeschoteld. Bedrijfsleiders maken zich zorgen over onder andere de internationale competitiviteit en hoe ze de Vlaamse logistieke troefkaart door de centrale ligging in Europa kunnen veiligstellen. TVH organiseerde daarom, in samenwerking met Bedrijvenpark Waregem-Zuid, een debat tussen Vlaams Minister Kris Peeters, gedelegeerd bestuurder van VokaA Jo Libeer en Dominiek Valcke, CEO Corporate Services TVH Group. Samen bespraken zij deze moeilijkheden en de mogelijke oplossingen hiervoor. Ook thema’s als de tax shift en sociaal overleg werden niet uit de weg gegaan.

Als gastheer nodigde TVH zo’n 100 relaties uit om actief getuige te zijn van dit debat. Na elke vraagstelling konden de deelnemers met een stemconsole één van de vier antwoorden doorgeven. Zo bleek dat een daling van de loonkost en een versoepeling van de arbeidswetgeving de populairste antwoorden waren als oplossing voor de verhoging van de competitiviteit. Om de positie van logistieke topspeler te behouden gaven de stemmers aan dat er dringend een oplossing moet komen voor de infrastructuurproblemen.

Op het einde van het debat bleek dat de drie partijen in hoofdlijnen akkoord zijn over wat er moet gebeuren. “We zijn blij te horen dat de regering zich bewust is van de verschillende problemen en werkpunten. De regering beseft heel goed welke stappen ze moet ondernemen. We kunnen alleen maar hopen op daadkracht van deze regering zodat ze hun plannen effectief kunnen uitvoeren.”, aldus nog Dominiek Valcke.

(GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier