Rubriek Economie

Kortrijkse zorggroep Malysse-Sterima steekt taalgrens over

03/07/17 om 10:12 - Bijgewerkt om 10:18

De medisch-logistieke afdeling Sterima van familiebedrijf Malysse-Sterima in Bissegem opent begin 2019 een nieuwe site in Bierset (Luik). Sterima verzorgt sterilisatiediensten voor ziekenhuizen en medische bedrijven. De investering bedraagt 12 miljoen euro.

Kortrijkse zorggroep Malysse-Sterima steekt taalgrens over

Sterima is in België koploper als het op sterilisatie van ziekenhuismateriaal gaat. © GF

Familiebedrijf Malysse-Sterima uit Bissegem heeft vestigingen in Vlaanderen en Wallonië. De belangrijkste activiteiten van de groep zijn industriële wasserijen (Malysse), sterilisatiediensten (Sterima) en logistiek in de gezondheidssector.

De deeltak Sterima haalt gebruikte operatie-instrumenten op in ziekenhuizen en levert die na behandeling steriel terug. Sterima heeft als koploper in de sector in België door de jaren heen een expertise ontwikkeld die het wil uitbouwen over de taalgrens.

Vijftig nieuwe jobs

Het bedrijf plant naast de huidige Sterima-afdeling in Bissegem de bouw van een tweede platform in de buurt van de Luikse luchthaven in Bierset. Sterima sloot al een overeenkomst met de Luikse CHC ziekenhuisgroep voor een volledige uitbesteding van de sterilisatieactiviteiten in de nieuwe afdeling. Begin 2019 zal de nieuwbouw operationeel zijn. De groep Malysse-Sterima vond in de Luikse investeringsvennootschap Meusinvest S.A. een partner voor de gedeelde investering van 12 miljoen euro. De groep creëert vijftig nieuwe jobs.

Sterima komt met de uitbreiding tegemoet aan de hervormingen in de ziekenhuissector. Het Plan van Aanpak van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block wil ziekenhuizen en hun financiering verzamelen in netwerken. Volgens de groep zullen de sterilisatie-activiteiten van de ziekenhuizen ook op grotere schaal georganiseerd moeten worden. Een aspect waarin de dienstverlening van Sterima een belangrijke rol kan spelen.

(Jasmien Aernout)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!