Kortrijkse speciaalzaak Byttebier kiest nu ook voor koffie en lunch

De inspiratie voor de nieuwe invulling komt uit Parijs. "Wij willen dat verhaal vertalen naar Kortrijk" © JVGK
Redactie KW

Speciaalzaak Byttebier staat voor een nieuwe uitdaging. In de winkel kan je binnenkort aanschuiven voor de lunch en voor een koffie. Lieve en dochter Sofie Byttebier nemen er plaats in de keuken en ook de winkel zelf krijgt een facelift. Maar dat zal de klanten niet hinderen: “Tijdens de werken blijft de winkel open”, verzekeren ze.

Geschenken- en designspeciaalzaak Byttebier op het Vandaleplein ziet over enkele maanden een beetje anders uit. Koen, Lieve en dochter Sofie Byttebier doen nog niet alle details uit de doeken maar omdat de werken al volop aan de gang zijn en de winkel ook gewoon openblijft, lichten ze alvast een tipje van de sluier.

Het idee ontstond om een koffiebar te openen in onze winkel. Met de buren van soepbar SPOON en salad bar WOW leek ons dat het logische gevolg”, licht voormalig schepen Koen Byttebier toe. “Uiteindelijk is dat idee wat ontspoord. Er komt dus een koffiebar én een lunchrestaurant.”

Lieve heeft met www.ruedesurene.com een eigen blog met recepten, ze schreef ook het kookboek ‘De tafel van tien’. Ze droomt er al jaren van om te koken voor publiek. Dochter Sofie studeerde aan de hotelschool Spermalie en hotelhogeschool KHBO in Brugge. Ze volgde daarna nog de richting eventmanagement in Kortrijk.

Conceptstore

“Om alle misverstanden te vermijden: de winkel blijft wel degelijk bestaan. Die krijgt een nieuwe wending want er komen nieuwe assortimenten zonder de bestaande sterktes te verwaarlozen”, benadrukt Koen Byttebier. “De winkel blijft doorlopend open tijdens de werken, van maandag tot zaterdag van 10 uur tot 18.30 uur.”

De familie vond inspiratie voor de nieuwe invulling van de winkel in Parijs en andere grootsteden waar belevingswinkels of conceptstores de nieuwe trend zijn. “Dit willen we graag vertalen naar Kortrijk en zo ook een antwoord bieden op de snelle evolutie”, klinkt het.

(Jasmien Aernout)