Kortrijkse Katoenspinnerij omgetoverd tot gloednieuw kantorenpark

Cotton Park biedt plaats aan 15 kantoren en ruim 500 medewerkers. © Bessa Benelux
Jasmien Aernout
Jasmien Aernout Medewerker KW

In de Spinnerijstraat op de grens tussen Kortrijk en Stasegem is maandag het Cotton Park officieel geopend. Het nieuwe kantorenpark huist in de gebouwen van de voormalige Kortrijkse Katoenspinnerij en biedt plaats aan 15 kantoren en 500 medewerkers.

Sinds 2001 stonden de gebouwen van de Kortrijkse Katoenspinnerij op de grens met Stasegem leeg nadat het bedrijf failliet ging. Rik Glorieux van AG Plastics kocht de gebouwen in 2009 en saneerde de site. In samenspraak met de stad werd gekozen voor de omvorming tot een kantorenpark. Een jaar later nam het bedrijf EnergyICT/Honeywell reeds zijn intrek in de gebouwen. Twee jaar geleden startte de tweede fase van het project. Nu nog slechts één kantoorruimte te huur is, werd Cotton Park officieel geopend. Het project is een investering van ontwikkelaar Bessa Benelux dat ontstond uit de familiale groep AG Plastics / Skylux.

Maatwerk

Nadat duizenden vierkante meters gebouwen werden gesloopt, stonden nog drie gebouwen overeind die volledig werden gestript en heropgebouwd. Elke kantoorruimte werd op maat van de huurder ingericht. In de toekomst zullen de gebruikers toegang hebben tot een fitness- en relaxruimte en er staan ook plannen op stapel voor een gezond lunchrestaurant.

De voormalige Katoenspinnerij werd gestript en omgebouwd tot moderne kantoorgebouwen.
De voormalige Katoenspinnerij werd gestript en omgebouwd tot moderne kantoorgebouwen.© Bessa Benelux

EnergyICT/Honeywell, AG Plastics, NaviTrans, BMSvision, Betafence, Wever & Ducré, Suffys Detremmerie, Bessa Benelux, Advocatenkantoor Declerck Leterme & Partners huren een kantoor in Cotton Park. Later komen daar nog een softwarebedrijf en een engineeringbedrijf bij. Eén kantoor van 950 m² is nog te huur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier