Kortrijkse en Kuurnse handelszaken scoren slecht bij controle inspectiediensten

Redactie KW

Vrijdagmiddag en avond kregen 16 Kortrijkse en Kuurnse handelszaken de politie- en inspectiediensten over de vloer voor een controle. Dat meldt politiezone Vlas in een persbericht.

In totaal namen 10 politiemensen en 13 controleurs van de inspectiediensten aan de actie deel. Zij controleerden twee telecomwinkels, een frituur, twee bakkerijen, zeven pitta/pizza/kebab uitbatingen, een supermarkt, een kapsalon, een bar en een Chinees restaurant. Er werden meerdere inbreuken vastgesteld.

In twee handelszaken werden in totaal 770 onderdelen voor smartphones in beslag genomen. Daarbij was er bij één pand de bestuurlijke verzegeling van een privaat gedeelte wegens gevaar voor de veiligheid. Twaalf handelszaken konden geen of slechts een onvolledig dagontvangstenboek, geen verantwoordingsstukken en geen btw-bonnen voorleggen. In zeven handelszaken werden inbreuken op de hygiëne vastgesteld. Daarbij werd in twee zaken overgegaan tot het ter plaatse vernietigen van de vleesproducten.

Verder waren er ook nog een aantal sociale inbreuken. In twee handelszaken was het personeel niet aangemeld als tewerkgesteld. In nog drie andere zaken werd er een onderzoek opgestart inzake de tewerkstelling en de aansluiting bij de sociale kas. Twee zaken mogen zich verwachten aan een onderzoek door de RVA en op één plaats werd er illegale arbeid vastgesteld.

Verder werd er één onderzoek gestart naar het vestigingsnummer. Twee handelaars voldeden niet aan de minimumnormen inzake veiligheid en verloedering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier