Kortrijks IT-bedrijf Signpost neemt grootste concurrent over

Ook in het Spes Nostra Heule maken de leerlingen gebruik van het laptopproject van Signpost. © JVGK
Redactie KW

Zaakvoerder Arne Vandendriessche kondigde woensdag de overname van Sumika IT door Academic Software van zijn Groep Signpost aan. “Door de aankoopkracht te bundelen, kunnen we onze partnerscholen de beste voorwaarden bieden”, klinkt het. Signpost focust zich als jong IT-bedrijf specifiek op het onderwijs.

Het Kortrijkse Signpost beheert op vandaag 15.000 laptops en focust zich op laptopprojecten in het secundair onderwijs. Woensdag kondigde zaakvoerder Arne Vandendriessche de overname van Sumika IT, Signposts grootste softwareconcurrent, aan. “Dankzij deze stap zullen we via onze Academic Shop acht op de tien Vlaamse scholen van de belangrijkste softwaretitels kunnen bedienen”, zegt hij.

Eén stem

“We merken dat softwaretoepassingen alsmaar belangrijker worden in het onderwijs. De uitdagingen die hiermee gepaard gaan zijn zowel voor de scholen, de leerlingen, de leerkrachten als de leveranciers groot.” Door de aankoopkracht te bundelen, zal Signpost naar eigen zeggen de partnerscholen nog beter kunnen vertegenwoordigen bij de grote softwarehuizen. “Zo dwingen we de beste voorwaarden af en kunnen we hen met één stem vertegenwoordigen. We worden ook meteen het grootste IT-bedrijf dat zich enkel op het onderwijs focust.” Voor de partnerscholen zelf verandert er niets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier