Kortrijk wordt gaststad van Open Bedrijvendag

Redactie KW

Kortrijk, één van de gaststeden, telt momenteel al 18 Kortrijkse deelnemers, onder wie vijf starters.

“Via een massale promotiecampagne proberen we zo veel mogelijk bezoekers te bereiken. De bijbehorende wedstrijd op 4 oktober waarbij men cadeaubonnen kan winnen, zet de lokale economie in de kijker”, zegt Bruno Messiaen van Team Werk. Op 4 oktober zet de Stad Kortrijk zelf de deuren open van het logistieke centrum Depot 102. Je kan er de verschillende ateliers en logistieke diensten bezoeken, en kennismaken met het uitgebreide voertuigennetwerk. Depot 102 zorgt tijdens OBD voor de perfecte link tussen het technisch en beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. Er vinden verschillende workshops plaats, zoals 3Dprinting, lasercutting en digitaal ontwerp, maar ook koken en haarsnit.

Scholen en bedrijven samenbrengen

De Kortrijkse technische en beroepsopleidingen zijn met tal van standjes aanwezig op de werkvloer van alle deelnemende bedrijven. “Om kinderen en hun ouders een goed beeld te geven van de mogelijkheden die TSO en BSO bieden, hebben we een wedstrijd in het leven geroepen,” zegt de coordinator. “Vijfdejaarsleerlingen van vijf Kortrijkse basisscholen ontwierpen in mei en juni een maquette van hun favoriete pretparkattractie. Die maquettes zijn samen met leerlingen van secundaire scholen gerealiseerd en worden in Depot 102 tentoongesteld. De bezoekers kunnen ze beoordelen en ‘s namiddags komt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits de prijzen uitreiken.”

(PVH)

>> Open Bedrijvendag vindt plaats op zondag 4 oktober. Depot 102, in de Moorseelsestraat 102, opent de deuren van 10 tot 17 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier